Hoe je een spier traint?

De perfecte techniek 

Training heeft groot effect op het spier eiwit balans. Wanneer spieren mechanisch overladen worden in combinatie met nutriënten en hersteltijd, zal het lichaam adaptieve reacties verrichten wat resulteert in versnelling van spiereiwitten.  

Wat dit betekend is dat je met constante spierspanning wilt bewegen, met een gewicht of oefening die zo uitdagend is dat je het voor een aantal herhalingen perfect kan blijven uitvoeren. 

Mechanische spanning/ de perfecte techniek is echt het nr 1 ding waarvan we zeker weten dat het werkt voor spiergroei.  

Om je spieren sterker, strakker en groter te maken is het nr 1 ding om je lichaam te laten wennen aan steeds technisch perfecte oefeningen.  

Techniek training is een oefening doen met constante spierspanning van de spieren die je hoort te bewegen tijdens de oefening.  

Atoom> spiercel + motorunit> sarcomere beweging> perfecte techniek> positieve/ gekozen adaptatie van de spier.  

De perfecte techniek/ mechanische spanning klinkt als heel logisch. Toch wordt het nog niet zo perfect gedaan als we in dit programma gaan doen. Echte techniek training is het verschil tussen een squat waarbij je de billen constant aanspant vs een squat waarbij je z.s.m. herhalingen wilt uitvoeren.  

Technisch perfecte uitvoeringen van oefeningen is iets wat zo logisch klinkt dat veel mensen en ook trainers het saai, niet speciaal en/of voor de hand liggend vinden dat het niet gedaan wordt.  

Dit is zonde.  

~ Pro’s are better at the basics ~