Krachttraining als kunst.

Lichamelijke fysieke verbetering met krachttraining als context.

Spreek de taal van een krachttrainer. 

Je leert hier hoe je van het vak krachttraining een kunst kan maken. Wetenschap, kennis en kunde en ervaring zijn essentieel om te werken in het veld van krachttraining. Je leert “opgaan in de wereld van” krachttraining door de taal te spreken van een krachttrainer. 

Hieronder leer je de opbouw van deze opleiding. Je gaat de juiste dingen op de juiste plek zetten. Dit doe je niet door “de juiste keuze” te maken.

Je gaat leren hoe je als kunstenaar kan werken. 

Wij leren jou wat de kleuren zwart, wit, blauw en geel zijn. De klant/ atleet is je witte canvas. Wij leren jou de taal van een kunstenaar en wij leren jouw wat voorbeelden en gedachtengoed om mee te “spelen”.

 

Je leert het hier niet op de “juiste” manier. Je leert het hier op jou manier. Je leert “opgaan” in de wereld van krachttraining. Je leert te denken vanuit context. Het grote plaatje wat oneindig is. Je leert spelen als een klein kind in een zandbak waar de tijd verdwijnt en jouw creativiteit mogelijk is. Je leert hard werken zonder dat het voelt als hard werken. 

Je leert krachtraining te zien als kunst. Je leert werken vanuit context. 

 

Zo leer je de taal spreken

Term van kunst: 

Een term (woord of zin) wat een gespecialiseerde bedoeling heeft in een bepaald veld of discipline. (merriam – webster 2015)

Wereld:

(Gebruikt in de zin van; de wereld van medicijnen, of de wereld van basketbal, of de wereld van krachttraining, of de wereld van de kunst) = een wereld is een samenhangende koepel of ruimte van interesse en activiteit, waar kritische kennis en kunde en competente actie, en zelf meesterwerk echt mogelijk wordt. (merriam – webster 2015)

Conversatie domein:  (conversationeel domein) 

Een conversatie domein geeft toegang tot een wereld – conversatie domeinen zijn gemaakt van: 

(1) Gespecialiseerde termen en, (2) Zorgvuldig samengestelde uitspraken dat ten dienste is van de gespecialiseerde termen. Wat uiteindelijk (3) het gezamenlijk netwerken, van de zorgvuldig samengestelde uitspraken vormt tot een compleet discours.

Toegang = De betekenis van het kunnen meedoen aan iets (in dit geval: toegang tot de wereld van krachttraining) 

Gespecialiseerde termen = termen met een speciale, precieze en soms technische betekenis. 

Zorgvuldig samengestelde uitspraken = zinnen, een zin, paragrafen en zelfs gehele secties dat ten dienste is van de gespecialiseerde termen om significant meer te onthullen dan de termen zelf. 

Het gezamenlijk netwerken = het organiseren of integreren van de zorgvuldig samengestelde uitspraken in een compleet discours (expliciete uitleg).

Discours = een model van georganiseerde kennis, ideeën of ervaringen in een samenhangend taalkundige structuur. (merriam – webster 2015)

Expliciet = een gedetailleerde uitleg van (merriam – webster 2015)